13a Cursa popular Illa Carlemany - Dia de l’esport per a tothom 2024

Aquest any la 13a Cursa popular Illa Carlemany - Dia de l’esport per a tothom és el diumenge 12 de maig, a les 10.30 h.

Banner 1280 x 720

Amb l’objectiu de promoure l’activitat física com a hàbit de vida saludable tindrà lloc la Cursa popular Illa Carlemany, organitzada pel Ministeri de Cultura i Esports i patrocinada pel Centre Comercial Illa Carlemany, amb la col·laboració del Ministeri de Salut, els comuns d’Andorra la Vella i Escaldes-Engordany, el Comitè Olímpic Andorrà, la Federació Andorrana d’Atletisme, la candidatura dels Campionats del món d’esquí alpí 2029 i el grup d’emissores Flaix FM, RTVA, Grandvalira i Pal-Arinsal.

Es pot escollir entre dos recorreguts de 5 km i 2 km, els quals tenen diferents categories (adults, juvenil i infantil) amb l’objectiu d’afavorir que pugui participar-hi tothom. Ambdós recorreguts s’inicien a Illa Carlemany, passen pel carrer Consell de la Terra d’Escaldes-Engordany i arriben al parc Central d’Andorra la Vella.

Per tal de promocionar més l’activitat física a les escoles, es manté el Trofeu Escola Activa, amb el qual es reconeixeran tres escoles de primera ensenyança i una de segona ensenyança com les escoles més actives amb un trofeu i un premi d’entre 400 i 300 euros en material esportiu escollit per l’escola.

A més a més, amb la inscripció i la compra de la samarreta commemorativa tots els corredors obtindran l’obsequi d’un got plegable, una motxilla i una invitació per a un museu nacional.

Samarretes CP 2024 copia

CURSA ILLA 2024 GOT PLEGABLEMotxilla taronja exemple copia

 

Aquest any la causa solidària està lligada amb el banc d’aliments de Càritas Andorrana.

Esperem la vostra participació un any més per fer història!

Mou-te per la teva salut!

 

 

S’obre la convocatòria de les subvencions del 2024 destinades a les federacions i entitats esportives

El Govern va aprovar dimecres passat, a proposta de la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, l’obertura de la convocatòria pública per a la concessió dels ajuts a les federacions esportives, als clubs històrics i al Comitè Olímpic Andorrà per al 2024.
La convocatòria de subvencions d’enguany està dotada amb una partida total de 4,3 milions d’euros, dels quals 2,2 milions d’euros es van avançar al gener –d’acord amb la subvenció atorgada el 2023 a les entitats esportives–, perquè les entitats poguessin disposar de liquiditat per dur a terme les activitats previstes per als primers mesos de l’any, mentre que 2,1 milions d’euros s’atorgaran un cop es tanqui aquesta convocatòria dels ajuts.
D’altra banda, les entitats esportives que participin en els Jocs dels Petits Estats 2025 podran optar a uns ajuts complementaris a la subvenció anual per destinar-los als programes de preparació específics per a aquesta competició, que se celebrarà al Principat. L’import total d’aquesta partida és de 350.000 euros.
Avui s’obre el termini de presentació de les dos sol·licituds, que s’han de lliurar a través de la plataforma digital d’ajudes a l’esport https://www.esports.ad/, i finalitza el dia 12 d’abril. Les entitats que concorrin als ajuts per a l’exercici del 2024 hauran d’aportar el pressupost d’enguany i la corresponent memòria esportiva, mentre que per a l’ajuda específica per als Jocs dels Petits Estats 2025 cada entitat esportiva haurà d’aportar un document detallat dels programes específics de preparació.

Adjudicació de les ajudes puntuals per a l’any 2023 a les federacions esportives legalment constituïdes

Foto1 Ajudes puntuals

Aquest dilluns 23 d’octubre s’ha comunicat l’adjudicació d’ajudes puntuals per les entitats esportives del país per aquest 2023.

Aquestes ajudes s’han atorgat a les federacions esportives que han requerit un suport específic per despeses no previstes a principis d'any amb l'objectiu de donar continuïtat a les seves activitats esportives.

L'import adjudicat ha pujat a un total de 42.865 € i s'ha entregat a 11 federacions: bàsquet, ciclisme, canoa-caiac, karate, esports adaptats, escacs, Wu-shu i kung-fu, motociclisme, golf, pàdel i gimnàstica.

Destacar que aquest import se suma a l'adjudicació que s'atorga en concepte de subvenció a les entitats esportives per aquest 2023, que finalment s'eleva a 4.018.484 €.

Per a més detall, podeu consultar el Butlletí Oficial d’Andorra, publicat amb data 25 d’octubre del 2023. 

Adjudicació del 18è cicle de beques del programa ARA per a la temporada 2023- 2024

Foto 2 Beques ARA 18e cicle

La ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, i el secretari d’Estat de Joventut i Esports, Alain Cabanes, han presentat aquest dilluns 16 d’octubre en roda de premsa la nova adjudicació de beques per a aquesta temporada 2023-2024. El nombre d’esportistes que entren al programa ARA passen dels 70 que hi havia la temporada anterior a 94 aquest cicle, amb un import global de 376.321 €, total que augmenta un 20% respecte a les beques del 17è cicle.

Aquest increment es justifica per les raons següents:

- Augment del nombre d’esportistes que compleixen els criteris per entrar en beca econòmica.

- Augment de l’import de beques d’alguns esportistes per millora de resultats i de l’import de la CASS dels esportistes Elit.

- Incorporació d’esportistes al nou programa Esports col·lectius.

En comparació amb la temporada passada, en aquest cicle s’han atorgat les primeres beques Esports col·lectius amb la incorporació de cinc nous esportistes. També hi ha hagut sis esportistes que passen de la beca Serveis als programes Joves promeses, Promeses i Pre-elit, quatre esportistes que han entrat directament amb beca econòmica als programes Joves promeses, Promeses i Pre-elit, disset que s’estrenen amb la beca Serveis al programa Tecnificació ARA, un que s’incorpora al programa Elit, i cinc baixes d’esportistes que formaven part del programa Tecnificació ARA.

També s’ha publicat la llista dels vuit esportistes que aquest curs formaran part del programa Esport-estudi, concretament els que cursen el batxillerat esportiu.

Finalment, cal anunciar que s’estudiarà la viabilitat de la implementació de l’ajut Esport-estudi conjuntament amb el Ministeri de Relacions Institucionals, Educació i Universitats, perquè s’adapti a totes les modalitats esportives dels esportistes que formin part del programa ARA.

Per a més informació, podeu consultar el document de les bases i criteris del programa ARA dins l’apartat “Esport federat” del nostre web.

D’altra banda, per a qualsevol dubte que us pugui sorgir, us invitem a donar una ullada a les preguntes freqüents del web, les quals s’han actualitzat recentment segons els dubtes i qüestions que hem anat rebent a la Secretaria d’Estat de Joventut i Esports de les entitats esportives i dels esportistes.

Gràcies als tres mil participants de la 12a edició de la Cursa popular Illa Carlemany- Dia de l’espot per a tothom

La Cursa Popular Illa Carlemany, organitzada per la secretaria d'Estat d'Esports, va aglutinar el passat diumenge 3.000 participants, en la 12a edició. L'activitat, que també compta amb la participació del Ministeri de Salut i del departament de Joventut, té com a objectiu impulsar una trobada social i cívica alhora que també busca motivar a la ciutadania perquè integri i practiqui hàbits saludables.

En aquest sentit, l’ex-ministra en funcions, Silvia Riva, va ressaltar l'èxit de participació i la penetració que aquest esdeveniment té dins la societat, i es va mostrar satisfeta de l'alta participació que ha qualificat de molt rellevant.

Pel que fa al recorregut, i com cada edició, els participants van poder decidir si volien córrer la cursa de cinc o dos quilòmetres, tant per adults com per a infants. La sortida es va fer davant del centre comercial Illa Carlemany (carrer Consell de la Terra d'Escaldes-Engordany) i l'arribada al Parc Central d'Andorra la Vella. A més, i com a novetat d'enguany, es va demanar als participants que es portessin l’ampolla de casa i es van col·locar punts d'aigua a l'arribada per poder reomplir-la per evitar així la generació excessiva de residus plàstics.

La recaptació de la inscripció es destinarà al banc d'aliments de Càritas Andorrana. A més, la cursa d'enguany ha permès donar ple suport i promoció a la candidatura als Campionats del món d'esquí alpí Andorra 2029 amb la impressió del logotip a la màniga de les samarretes de la cursa.

Amb relació als resultats de la cursa puntuable per al campionat d'Andorra, i en la categoria masculina, el guanyador ha estat Nahuel Carabaña, en segona posició ha quedat Pol Moya, i en tercera posició Ivan da Costa. En la categoria femenina, Aina Cinca ha estat la guanyadora, Noah Borrego ha quedat en segona posició i Cristina Pres ha pujat fins a la tercera posició del podi.

Tot i que, també hi ha cabuda per a categories infantils tant de 5km com de 2km motiu pel qual podem trobar una 20a de premiats amb un trofeu i unes entrades de cinema illa Carlemany.
Un any més gràcies a tots per participar!

12a edicio cursa popular illa carlemany dia de lesport per a tothom14 05 2023 52896154257 o 12a edicio cursa popular illa carlemany dia de lesport per a tothom14 05 2023 52896725051 o

12a edicio cursa popular illa carlemany dia de lesport per a tothom14 05 2023 52897116930 o dsc 3568 1 52896155297 o