26 de març 2024

L'abril s'estrena amb la segona edició de la Diada del Còmic en Català

Després de l'èxit de l'any passat, el dissabte 6 d'abril a la plaça Santa Anna de Mataró es durà a terme la segona edició de la Diada del Còmic en Català de Mataró, organitzada per la Plataforma per la Llengua, sent una iniciativa pensada per donar visibilitat a les noves propostes en català en el món del còmic i la novel·la gràfica, i promoure el consum del còmic en català.

Enguany comptem amb noves activitats! Aquestes activitats es desenvoluparan entre les 10 h i les 20.30 h, les quals les podeu consultar al següent enllaç.



25 de març 2024

Novetats d'abril de manga de Norma: Guardians de la Nit 17, Jujutsu Kaisen 17 i Mazinger Z 2

A principis d'aquest pròxim mes d'abril, Norma Editorial treu les seves novetats de manga en català. Per una banda tenim, els volums 17 de Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) i Jujutsu Kaisen. La guerra màgica, i per altra banda tenim, el segon volum de l'Edició Col·leccionista de Mazinger Z, de Go Nagai.

De cara el 19 d'abril, arribaran les novetats de còmic, dues d'europeu, sent La carretera i Barcelona. Ànima negra, i una d'estatunidenc que és S'hi està molt sola al centre de la Terra.

A la venda el 5 d'abril!




Guardians de la Nit (Kimetsu no yaiba) vol. 17 (de 23), de Koyoharu Gotouge

Acció / Sobrenatural

Rústica amb sobrecoberta  - 11,5 x 17,5 cm - 192 pàg. - B/N

ISBN: 978-84-679-5863-8

9 €


EL COS DE MATADIMONIS ES TROBA EN PERILL!


El Cos de Matadimonis s’endinsa a la fortalesa infinita amb l'’objectiu de derrotar en Muzan. La Shinobu es troba immersa en una cruenta batalla contra en Dôma, la segona Lluna superior, però aquest no respon als seus verins i això fa que tot se li compliqui encara més. Aconseguirà la pilar dels insectes venjar la seva germana...? Mentrestant, a en Zenitsu se li apareix un nou dimoni...




Jujutsu Kaisen. La guerra màgica vol. 17, de Gege Akutami

Acció / Sobrenatural
Rústica amb sobrecoberta - 11,5 x 17,5 cm - 200 pàgs - B/N
ISBN: 978-84-679-5771-6
9 €


L'ITADORI, ENTRE LA VIDA I LA MORT!

L'’Itadori es troba entre la vida i la mort després de perdre el combat contra l’'Okkotsu, el seu botxí, i recorda una escena del passat amb la seva família... on apareix la imatge del cos anterior d'’en Noritoshi Kamo. Just quan es posa en marxa un pla per suprimir el "“Joc de l’'aniquilació"”, en què els bruixots s’hauran de matar els uns als altres, la Maki es dirigeix cap a la residència del clan Zen'’in!

Mazinger Z Edició Col·leccionista vol. 2 (de 3), de Go Nagai
Ciència-ficció/Acció
Cartoné - 14,8 x 21 cm - 416 pàgs - B/N
ISBN: 978-84-679-6600-8
16 €


EL MAZINGER Z ES REFORÇA AMB EL JET SCRANDER!

Entre l’'exèrcit de monstres mecànics del baró Ashura i l’'Exèrcit de la Creu de Ferro del comte Brocken, els atacs duríssims dels esbirros més fidels del doctor Infern amenacen el Japó! Davant de les innumerables tàctiques roïnes, i per tal de poder fer front a uns monstres mecànics cada cop més poderosos, el Mazinger Z es reforça amb un complement que li permet volar: el Jet Scrander! Tot i que cada vegada queda com un nyap, se succeeixen les batalles a mort!

24 de març 2024

Novetat d'abril de Bruguera: Mortadel·lo i Filemó. París 2024

Com a novetat d'abril de Bruguera, segell editorial de Penguin Random House, ens arriba París 2024, l'aventura de Mortadel·lo i Filemó que Francisco Ibáñez va deixar inacabada.


 A la venda el 4 d'abril! 




Mortadel·lo i Filemó. París 2024, de Francisco Ibáñez
Traducció d'Emma de Prorrata-Doria i Dorey
Mestres de l'humor núm. 62
A partir de 7 anys
Cartoné - 48 pàgines - 21 x 29 cm - B/N
ISBN: 9788402429872
15,95 €  



El Mestres de l'Humor 62 és l'última historieta que protagonitzen els personatges més famosos del còmic espanyol: Mortadel·lo i Filemó
. Una aventura als Jocs Olímpics de París 2024: els agents hauran de resoldre un misteri que està posant en risc l'esdeveniment esportiu més important del món. Una obra al més pur estil Ibáñez que l'autor va començar i treballar fins l'últim dia: 10 pàgines de guió a màquina i vinyetes a llapis, una feina minuciosa plena de dinamisme i d'un talent excepcional.

Una peça imprescindible i històrica per a tots els públics i tipus de lectors que permetrà apreciar el procés de treball d'Ibáñez i posar encara més en valor la sèrie més longeva i popular del còmic.

23 de març 2024

Novetats d'abril de Finestres (1a part): Céleste i Proust

Tal com Editorial Finestres ja va avançar el passat gener, com a primera novetat per aquest abril ens arriba Céleste i Proust, de Cloé Cruchaudet, un relat devot i apassionant de Céleste Albaret, minyona de Marcel Proust fins a la seva mort el 1922.

També tal com ja ha avançat l'editorial, el pròxim 10 d'abril, es posarà a la venda els dos volums d'El que més m’agrada són els monstres d’Emil Ferris, que pròximament en publicarem la seva entrada.


A la venda el 3 d'abril!



Céleste i Proust, de Cloé Cruchaudet
Traducció de Marta Marfany

Cartoné - 256 pàgines - 17 x 24 cm - Color
ISBN:  978-84-19523-18-1
25 €


Temes: fi de segle, literatura, Marcel Proust, París

Marcel Proust no hauria arribat tan lluny en l’escriptura de la seva obra mestra sense l’ajuda d’una dona a l’ombra: Céleste Albaret. Ella el va atendre amb cura i devoció durant nou anys fins el dia de la seva mort. Ingènua, però alhora intel·ligent i refinada, i dotada d’una infinita paciència i intuïció, Céleste va fer de secretària, missatgera, serventa, mare i font d’inspiració. Aviat Marcel i Céleste es van fer indispensables l’un per l’altre: una relació que no va estar exempta de tibantors i que va derivar en una amistat profunda i fructífera.

Aquest còmic enlluernador i de colors suggerents és un volum indispensable per endinsar-se no tan sols en la relació entre Céleste i Proust, sinó també en el context parisenc del segle XX. La fidelitat, l’admiració i la fragilitat conflueixen en una obra tendra i exquisida que ens parla, sobretot, de la transcendència de l’amistat i la literatura.

SELECCIÓ PREMI RTL


Novetats d'abril de Kómikids: Ajax 1 i Zuk 3

Per aquest pròxim abril, Kómikids traurà una nova sèrie derivada de La terrible Adèle, titulada Ajax, també de Mr. Tan i il·lustrada per Diane Le Feyer, sent el seu primer volum El gat està bé!. I a més, també traurà el tercer volum de Zuk, de Serge Bloch i Nicolas Hubesch, titulat La bruixa que somiava ser princesa.



Prevista la venda a partir del 3 d'abril!




Ajax vol. 1: El gat està bé!, de Mr. Tan i Diane Le Feyer
Traducció d'Anna Duesa Esmandia
Rústic - 64 pàgines - 16 x 20,5 cm - Color
ISBN: 978-84-19183-52-1
11,95 €

Creieu que la vida dels gats és envejable? Que tot són migdiades a la vora del radiador, un llitet tou, una font de llet i carícies tot el dia? Desenganyeu-vos. Quan vius a la mateixa casa que una adorable i terrible mocosa, la teva vida pot assemblar-se al joc del gat i el ratolí. Amb la diferència que aquí el ratolí... ets tu. Així que CÓRRER!




Zuk vol. 3. La bruixa que somiava ser princesa, de Serge Bloch i Nicolas Hubesch
Traducció de Marga Gómez Borràs
A partir de 8 anys

Rústic - 66 pàgines - 18,5 x 21 - Color
ISBN: 978-84-19183-56-9
11,95 €
 
Zuk, la bruixeta que és tan decidida, té una nova il lusió: convertir-se en princesa. Vol portar vestits bonics, conèixer prínceps encantadors, viure en un castell... Però la vida d'una princesa no és gens fàcil, encara que sigui una bruixa!




 Font
: Ajax Todos tus librosLes Punxes
Zuk Todos tus libros, Les Punxes

  
Informació aportada per Jaume Tugores

Novetat d'abril d'Estrella Polar: Minitwins 3

Aquest abril, Estrella Polar, segell del Grup 62, ens porta el tercer volum de Minitwins, d'Elisenda Roca i amb dibuixos de Chucu, titulat Quin tsunami!


A la venda el 3 d'abril!



Minitwins 3. Quin tsunami!, d'Elisenda Roca i Chuchu
Infantil - 6 a 8 anys

Cartoné - 80 pàgines - 15 x 21 cm - Color
ISBN: 978-84-1389-786-8
12,95 €

Converteix-te en un guardià de la natura!

Una nova aventura dels bessons més bestials!

Una nova i emocionant aventura dels Minitwins amb els animals del bosc.

Aquest cop, una forta tempesta fa que el rierol es desbordi i amenaci les llars dels animals del bosc, que demanen ajuda als Minitwins.

Amb lletra MAJÚSCULA per aprendre a llegir!

Novetat d'abril de Liana: Tiko & Mika. El nen amanit

Per aquest abril, Liana Editorial ens porta el Tiko & Mika. El nen amanit, de Raquel Bonita, que pel que havíem vist inicialment semblava que havia de sortir durant la segona quinzena de març.


A la venda el 3 d'abril!



Tiko & Mika. El nen amanit, de
Raquel Bonita.
Traducció de Berta Carreras Moliné
Col·lecció El Manglar
Rústic amb solapes  - 64 pàgines - 17 x 23 cm - Color
ISBN: 978-84-10158-05-4
15 €


En Tiko i la Mika arriben a l'escola com cada dia. Però avui no és un matí com els altres, alguna cosa nova i desconeguda està passant. Una picor horrible, que no dona treva, turmenta en Tiko. De què es tracta? I malgrat que sembla ser l’únic afectat, poc s'imaginen la Mika i els seus amics que la picor aviat atacarà tota la colla, i en el moment més inoportú! Se'n lliurarà algú? Trobaran la solució a aquest problema? O més ben dit… la voldran trobar?




Fonts: Machado

Informació aportada per Jaume Tugores

Novetats d'abril de manga de Planeta (1a part): Adolf 1, Detectiu Conan 16, DBZ Superguerrer: Ginew 3 i My Hero Academia 38

Com a novetats d'abril, Planeta Cómic, ens porta diverses novetats de manga en català, dues de les quals són dues estrenes, que foren anunciades al passat 29 Manga Barcelona. En primer lloc tenim, el primer volum d'Adolf d'Osamu Tezuka, sèrie de 5 volums, i en segon lloc el primer volum de la nova edició 3 en 1 de Naruto de Masashi Kishimoto, que finalment s'endarrereix pel pròxim 17 d'abril i, per tant, tindrà una entrada pròpia que publicarem pròximament.

A més també tenim el 16è volum de Detectiu Conan i el 3r volum de l'anime comic Dragon Ball Z. Saga del Superguerrer: Les Forces Especials d'en Ginew, i el volum 38 de My Hero Academia.


Una setmana després, Planeta publicarà From Hell, d'Alan Moore i Eddie Campbell, que quan es va anunciar fou tota una sorpresa. D'aquí pocs dies, publicarem la seva respectiva entrada.


A la venda el 3 d'abril!


Adolf vol. 1 (de 5), d'Osamu Tezuka
Traducció de (Daruma SL)
Col·lecció Manga: Biblioteca Tezuka
Rústic amb solapes - 256 pàgines - 12,8 x 18 cm - B/N
ISBN: 978-84-1161-126-8

9,95 €

 
Un dels millors manga de Tezuka, ara en català

Adolf és la història de tres persones amb aquest nom: un noi jueu que viu al Japó, un nen mig japonès mig alemany, i el líder de l'Alemània nazi. Es tracta d'un manga amb un punt de vista meravellosament fresc dels esdeveniments de la Segona Guerra Mundial. Un títol imprescindible.


Detectiu Conan vol. 16: L'assassí blanc, de Gosho Aoyama
Traducció d'Agnès Pérez Massegú
Col·lecció Manga Shonen
Rústica - 184 pàgines - 14,8 x 21 cm - B/N
ISBN: 978-84-1161-132-9
8,50 €


Nous casos en català del famós detectiu.

En Conan viu ocultant la seva autèntica identitat, però no aconsegueix enganyar en Heiji Hattori, un gran detectiu d’Ôsaka que també va a batxillerat. A ell, doncs, li acaba revelant la seva autèntica identitat.

Un bon dia, en Conan, la Ran i la Sonoko se’n van a esquiar i es troben per casualitat una professora que van tenir a primària. Ella i els seus amics han llogat un xalet enmig de la muntanya, i s’hi acaben quedant tots a dormir, però allà hi viuen un assassinat.

Conscient que la clau s’amaga en un incident misteriós de fa tres anys, en Conan comença a investigar



Dragon Ball Z. Saga del Superguerrer: Les Forces Especials d'en Ginew vol. 3 (de 6), d'Akira Toriyama (Història original)
Col·lecció Manga Shonen
Rústic - 176 pàgines - 11,1 x 17,7 cm - Color
ISBN: 978-84-1161-128-2

10,50 €



En Krilín i en Dende decideixen anar a veure el Venerable Ancià. Mentrestant, en Vegeta desafia en Zarbon aprofitant que està tot sol, però ell es transforma i l’acorrala amb el seu autèntic poder! D’altra banda tenim en Goku, que s’entrena sense descans a dins de la nau espacial, i en Cor Petit, en Yamcha, en Ten Shin Han i en Chaoz, que van al planeta Kaito per entrenar-se plegats!



My Hero Academia vol. 38, de Kohei Horikoshi
Traducció d'Agnès Pérez Massegú
Col·lecció Manga
Rústica amb solapes- 208 pàgines - 11,1 x 17,7 cm - B/N
ISBN:
978-84-1140-212-5
7,95 €


Un shonen ple de superherois!

En Kurogiri es desperta i fa servir la curvatura espacial per dur fins a la residència Gunga en Dabi i la Himiko Toga, que ha fet servir la sang d’en Twice. Així, doncs, el pla dels herois de dividir l’enemic se’n va en orris. Malgrat tot, rendir-se ara davant dels malvats podria implicar la fi del món. Midoriya, nano, encara lluites pel somriure dels altres?



 

21 de març 2024

Exposició "Longaron i Friday Foster. L'heroïna inesperada" al MNAC

L'any 1970, el català Jordi Longaron (1933-2019) va escriure un capítol significatiu en la història del còmic amb la creació de la sèrie setmanal "Friday Foster" per al Chicago Tribune Syndicate, amb guió de Jim Lawrence. La protagonista, Friday Foster, una fotògrafa-detectiu afroamericana, valenta, sensual i atrevida, va transcendir els tabús de l'època, convertint-se en un personatge disruptiu que va causar controvèrsia i rebuig en certs sectors.



Friday Foster es va convertir en la primera protagonista afroamericana d'una tira de premsa sindicada, demostrant que hi havia espai per a les dones empoderades més enllà dels rols femenins estereotipats de l'època. Cinquanta anys després, continua sent una peça clau per entendre la transformació social i cultural que va comportar el moviment blaxploitation en un país marcat pels conflictes racials.

Longaron, que només va viatjar una vegada a Nova York, va capturar a través del seu art una Amèrica somniada, la del cinema i la televisió, del glamour i la seducció, tot amagant conflictes i desigualtats. El personatge creat per Longaron amb un estil gràfic àgil i dinàmic va definir un nou mite dins del moviment Black Power.

Aquesta exposició de petit format representa una continuació del treball de recuperació històrica i de reivindicació patrimonial del còmic com a gènere artístic. A través d'aquesta mostra, el Museu continua explorant el seu compromís amb la preservació de la rica història del còmic, destacant l'impacte durador que personatges com Friday Foster han tingut en la cultura popular.


Del 20 de març al 24 de juny de 2024
Comissariat: Marc Longaron i Alex Mitrani
Preu: Inclosa en el preu de l'entrada general i la bàsica
Ubicació: Espai EducArt


Font: MNAC

Informació aportada per Jaume Tugores

20 de març 2024

Els nominats als 42 Premis Comic Barcelona 2024

Des de Comic Barcelona ja han anunciat els nominats dels Premis Comic Barcelona 2024.

El lliurament de Premis tindrà lloc divendres 3 de maig a l’Auditori



Destaquem aquells que podem gaudir en català.


  • Millor obra d’Autoria Espanyola

El abismo del olvido, de Paco Roca i Rodrigo Terrasa
Astiberri

El cel al cap, d'Antonio Altarriba, Sergio García i Lola Moral
Norma Editorial

La alegre vida del triste perro Cornelíus, de Marc Torices
Apa Apa Cómics

Por culpa de una flor, de María Medem
Apa Apa Cómics / Blackie Books

Ronson, de César Sebastian
Autsaider Cómics



  • Millor obra d’Autoria Estrangera

Alison, de Lizzy Stewart
Errata Naturae

La sangre de la virgen, de Sammy Harkham
Fulgencio Pimentel

Mònica, de Daniel Clowes
Fulgencio Pimentel (ESP)
Editorial Finestres (CAT)

Patos. Dos años en las arenas petrolíferas, de Kate Beaton
Norma Editorial

Roaming, de Jillian i Mariko Tamaki
La Cúpula (ESP)
Editorial Finestres (CAT)

  • Nominats al Premi Sophie Castille a la Milor Traducció

Alison,
traduït per Regina López Muñoz

Errata Naturae

La sangre de la virgen,
traduït per Alberto García Marcos

Fulgencio Pimentel

Mònica,
traduït al castellà per Alberto García Marcos i César Sánchez
(Fulgencio Pimentel)
traduït al català per Montse Meneses (Editorial Finestres)

Patos. Dos años en las arenas petrolíferas,
traduït per Gema Moraleda

Norma Editorial

Roaming,
traduït al castellà per Rubén Lardín
(La Cúpula)
traduït al català per Montse Meneses (Editorial Finestres)


  • Millor còmic infantil i juvenil

Cecília Van Helsing 3: El senyor que tenia una orella en al front, de Julio A. Serrano i Juan José Cuerda
Bang Ediciones

Erwin, el gato cuántico, de Manuel Bartual
Beascoa

La isla de Oko: Sonríe, de Katia Klein i Rut Pedreño
ECC Ediciones

Molly Wind: Bibliotecàries a cavall, de Catalina González Vilar i Toni Galmés
Editorial Astronave (Norma Editorial)

Niko: Superinvents i grans bestieses, de Paco Sordo
Kómikids



  • Premi Miguel Gallardo a l’Autor/Autora Revelació

Alicia Martín Santos

Bea Lema

Candela Sierra, per Rotunda (Andana Gràfica)

César Sebastián

Marc Torices



  • Millor Fanzine

Amorcito de VV.AA.

Fanerozoico de VV.AA.

La máquina de las albóndigas de VV.AA.

Lila María Piernagorda d'Aroha Travé

Zasca! Cómic de VV.AA.


Font:
Comic Barcelona Nominats i Millor Traducció